Vrijwilligers

Vrijwilligers spelen een belangrijke rol bij Thuisadministratie. Ook worden steeds vaker ervaringsdeskundigen betrokken en ingezet. Zij weten waar het over gaat, zij hebben gevoeld wat chaos en betalingsachterstanden met iemand doen. Iedereen met inlevingsvermogen en enige kennis van budgetteren kan zich aanmelden om Thuisadministratievrijwilliger te worden. Tegelijkertijd wordt van u verwacht dat u voldoende afstand weet te bewaren.

Van een vrijwilliger Thuisadministratie wordt wel wat gevraagd. Bij de meeste organisaties krijgen vrijwilligers dan ook een training over Thuisadministratie, hoe hulpvragers ondersteund en gemotiveerd kunnen worden. De ondersteuning die bij Thuisadministratie geven wordt is heel tastbaar en geeft écht een steuntje in de rug, zodat mensen weer steviger op eigen benen staan. De voldoening bij vrijwilligers blijkt groot. 

Een coördinator doet meestal de intake bij de hulpvrager, en bekijkt welke vrijwilliger bij de hulpvrager past. De coördinator bespreekt regelmatig met de vrijwilliger de werkzaamheden, beantwoordt vragen en zoekt mee naar oplossingen bij knelpunten.

Door heel Nederland wordt Thuisadministratie aangeboden, waarschijnlijk ook bij u in de buurt. U kunt ook bij uw gemeente informeren of er in de buurt een dienst Thuisadministratie is.

Reacties
Wij horen graag uw stem uit de praktijk! Uw mening, de knelpunten die u tegenkomt en uw succesverhalen worden verwerkt op onze website, in de nieuwsbrief en/of in onderzoek. Neem contact op.