Gepubliceerd op 25 september 2019 08:52

Vervolg pilot prepaid energie

25 september 2019 - Prepaid energie om financieel kwetsbare mensen te helpen? Dat klinkt als een verkooppraatje van energieleveranciers. Een pilot in 2018 toont echter aan dat mensen die prepaid energie inzetten meer inzicht en controle hebben over het energieverbruik. Dit leidt tot energie- en kostenbesparing. Nieuwe energieschulden worden voorkomen en mensen voelen zich zelfredzamer.

Deze resultaten zijn aanleiding voor Netbeheer Nederland (brancheorganisatie van alle elektriciteit- en gasnetbeheerders van Nederland) om een vervolg pilot te starten. Daarin wordt samengewerkt met organisaties die mensen met administratieve en/of financiële problemen helpen. Door het inzetten van dit netwerk kan er in alle zorgvuldigheid prepaid energie onder de aandacht worden gebracht. Op die manier kan het worden ingezet voor mensen waarvoor het daadwerkelijk helpt. Uiteraard is het een vrijwillige keus om gebruik te maken van prepaid energie en kost het niet meer dan gewone energie.

Bent u geïnteresseerd in de resultaten van de eerste pilot? Wilt u als organisatie participeren in de vervolg pilot? Of wilt u meer weten over prepaid energie? Neem contact op via info@prepaidenergyservice.nl of kijk op www.prepaidenergyservice.com

naar alle berichten