Gepubliceerd op 23 oktober 2017 14:18

Vervolg op Regiobijeenkomst Drechtsteden

23 oktober 2017 – Begin van dit jaar werd een startbijeenkomst voor coördinatoren thuisadministratie in de regio Drechtsteden georganiseerd. De ontvangende organisatie was BWI in Papendrecht. Men was toen enthousiast en vroeg het LSTA een vervolgbijeenkomst te organiseren en te begeleiden. Deze bijeenkomst was op 18 oktober en de ontvangende organisatie was Servanda in Hardinxveld-Giessendam.

Er waren een paar nieuwe gezichten bij en dus ruimte voor nieuwe kennismakingen. De coördinatoren die er voor het eerst bij waren, hadden direct veel te delen met de anderen, naar aanleiding van hun situatie als vrijwillige coördinatoren, die door onderbezetting in twee keer zoveel uren draaiden. Er ontstond direct een boeiend gesprek over de noodzaak van goede basisondersteuning aan de coördinatoren en adequate vergoeding van onder andere reiskosten, inktpatronen en papier om te kunnen printen. Ook vakinhoudelijke ervaringen, zoals de afstemming met de Sociale Wijkteams, en praktijkervaringen met het inzetten van de methodiek Sturen op Zelfsturing werden gedeeld.
Het LSTA gaf informatie over recente landelijke ontwikkelingen en publicaties op het gebied van schulden en armoede en belangrijke, interessante boeken lagen op tafel. Dit keer: Rayman zoekt raad, De dag dat Peter de deur dichttimmerde, Schaarste, Nudge en Bind-Kracht in Armoede. De onlangs verschenen handreiking voor lokale organisaties en gemeenten, het eerste deel van het onderzoek, de onlangs verschenen infosheets (Ketensamenwerking, Programma van eisen voor trainingen en Intervisie) van het LSTA en MijnBudgetSter werden meegegeven.

Ook deze regiobijeenkomst was geslaagd: opnieuw werd duidelijk dat een vakinhoudelijke afstemming veel toegevoegde waarde heeft en uitnodigt om contact te houden met collega's 'om de hoek'. Allen gaven aan dat zij over een half jaar graag weer bij elkaar komen met het LSTA. 

naar alle berichten