Gepubliceerd op 15 november 2016 13:04

Vervolg met regiobijeenkomsten gemaakt in Goor

15 november 2016 - De tweede regiobijeenkomst van dit jaar werd aan het einde van september georganiseerd bij Wijkracht in Goor, voor coördinatoren in de regio Twente en Achterhoek. Onder de aanwezigen waren coördinatoren van Welzijn Lochem, Alifa in Enschede, Buurtplein in Doetinchem en HelpGewoon Oude IJsselstreek.

Wie doet wat, voor wie, waarom en hoe? Vooraf aan de bijeenkomst werd door het LSTA een regionaal kleurenpalet geschetst, waarbij eerste antwoorden op deze en vergelijkbare vragen overzichtelijk worden weergegeven.

Het algemeen beeld bij de organisaties is dat de nood hoog is, maar de feitelijke mogelijkheden laag zijn. De coördinatoren zijn druk en doen het werk als coördinator er veelal bij. Er is meer tijd nodig: er zijn meer aanmeldingen dan voorheen en de mensen die om hulp vragen zouden veel eerder aan de bel moeten trekken. Bovendien is bekend dat veel mensen die zich nu nog niet aanmelden, wél met problemen zitten.

De coördinatoren zijn creatief met oplossingen: op eigen initiatief werden onder andere een Formulierenhulp en een pilotproject rondom het vroegtijdig opzoeken van inwoners met financiële problemen opgezet. Deze en andere oplossingen werden in de bijeenkomst met elkaar gedeeld en zorgden voor leren van elkaar. De aanwezige coördinatoren opereren vaak solo en hebben behoefte aan meer van dit soort bijeenkomsten. Er wordt besloten om over een halfjaar in ieder geval weer bij elkaar te komen. Mooie resultaten voor de eerste bijeenkomst in deze regio!

Wilt u ook een regiobijeenkomst voor coördinatoren bij u in de buurt? Neem contact op.

naar alle berichten