Gepubliceerd op 28 augustus 2019 14:32

Schuldpreventie interventies

28 augustus - Verschillende interventies die richten op het voorkomen van (grotere) schulden kwamen de afgelopen tijd in het nieuws:

Onderdeel van het Actieplan Utrechters Schuldenvrij (zie artikel 'Focus op het voorkomen van schulden en het veranderen van gedrag' op de website van Zorg+Welzijn) is het overnemen van de administratie van inwoners van Utrecht met lage inkomens, aldus het artikel in Trouw 'Gemeente Utrecht gaat huishoudboekjes arme gezinnen beheren' van 18 juli 2019.

Nibud maakte de GeldChecker, een geldkrant voor jongeren van 16 tot 21 jaar.

8 gemeenten hebben met de Rabobank een Buddy app ontwikkeld die mensen helpt bij het regelen van hun geldzaken om zo de kans op schulden te verkleinen, zie het artikel op de website van Divosa.

Zorgverzekeraar Menzis zet een belrobot in, om te voorkomen dat verzekerden in de problemen raken omdat ze hun zorgpremies niet tijdig hebben betaald. De belrobot herinnert mensen aan een betalingsachterstand. 

Er is een proef gedaan met prepaid-energie, bericht de Volkskrant in het artikel 'Prepaid-energie moet voorkomen dat klanten schulden opbouwen door hun energierekening niet te betalen' van 17 juli 2019.

naar alle berichten