Gepubliceerd op 20 april 2018 16:24

Platform voor financiële administratie jongeren

20 april 2018- Uit het onlangs gepubliceerde onderzoeksrapport van het Nibud Financieel administratie in een digitaal tijdperk (Nibud 2018), blijkt dat vooral jongeren een risicogroep vormen op een ongeordende administratie. Volgens het Nibud hebben zij geen duidelijk systeem om hun administratie bij te houden, zien zij belangrijke documenten over het hoofd en vergeten zij wat er aan abonnementen loopt.

Jongeren die geen weet hebben van regelingen kunnen geld laten liggen, wat weer tot schulden kan leiden. Jongeren vinden de financiële (digitale) administratie veel en complex waardoor ze zaken negeren of uitstellen. 
Wijzer in geldzaken en het Nibud  bieden jongeren tools, informatie en tips om hun geldzaken goed te regelen. Tips van het Nibud: 1. maak een e-mailadres aan voor de administratie (bijv. administratie-dewit@mail.nl); 2. zorg dat je een goed overzicht hebt waar je wat bewaart; 3. stel in de mijn-omgeving in dat je per mail een melding krijgt als er een bericht is; 4. hulp nodig: meld je bij het Nibud aan voor de gratis e-mailcoaching Bewaar.

Paul Kuijpers zag dat jongeren soms duizenden euro's per jaar laten liggen. Om hen een helpende hand te bieden richtte hij vorig jaar het platform ByDeHand.com op. Hier kunnen jongeren gratis en op één plek hun administratie makkelijk op orde brengen en bewaren (uit Metronieuws van 18 april 2018)

naar alle berichten