Gepubliceerd op 28 februari 2018 16:28

Nulmeting hulpvragers Humanitas Twente en Budgetmaatjes 010

28 februari 2018 - In oktober 2017 presenteerde het LSTA de resultaten van de eerste meting onder hulpvragers. Deze nulmeting geeft een beeld van de hulpvragers die ondersteund worden door een vrijwilliger thuisadministratie. In het rapport ‘Schuldsituatie en kenmerken van hulpvragers Thuisadministratie' worden de schuldsituatie en kenmerken van de 257 respondenten van de verschillende deelnemende lokale organisaties weergegeven.

Voor de 5 lokale organisaties met een dienst thuisadministratie die meedoen aan het onderzoek van het LSTA naar de resultaten van thuisadministratie, wordt een eigen rapport van de nulmeting gemaakt. De rapporten van Humanitas Twente Thuisadministratie en Budgetmaatjes 010 uit Rotterdam staan nu online. In de bijlage Humanitas Twente en de bijlage Budgetmaatjes 010 worden de schuldsituatie en kenmerken van hulpvragers beschreven, zoals naar voren gekomen in het onderzoek onder hulpvragers die ondersteund worden door een vrijwilliger van de dienst thuisadministratie van Humanitas Twente en van Budgetmaatjes 010.

De rapporten van de andere 3 organisaties (Forte Welzijn Overbetuwe, Vrijwillige Hulpdienst Eindhoven en Budgetmaatjes070 in Den Haag) volgen binnenkort.

naar alle berichten