Gepubliceerd op 27 september 2016 13:22

Nieuw: Geldplan voor huishoudens met financiële zorgen

26 september 2016 - Vanaf vandaag is het Geldplan ‘Kom uit de geldzorgen!’ gratis te gebruiken door (vrijwilligers)organisaties die actief zijn in de thuisadministratie. Met dit geldplan kunnen vrijwilligers mensen makkelijker hulpvragers ondersteunen bij het op een rij krijgen van hun financiën en om ‘uit de geldzorgen’ te komen en blijven. Een grote aanwinst in de middelen die vrijwilligers in kunnen zetten bij ondersteuning van hulpvragers!

Tijdens de lancering van het Geldplan in Utrecht sprak staatssecretaris Jetta Klijnsma de deelnemers toe door middel van een videoboodschap.

Het Geldplan is vanuit het Nibud met subsidie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontwikkeld door Startpunt Geldzaken. Het Nibud is hierin de samenwerking aangegaan met het LSTA, Stichting Lezen en Schrijven en experts uit alle geledingen in het werkveld. 

Het is Geldplan is een online programma, dat in drie eenvoudige, logische stappen werkt:
1. QuickScan (inzicht)
2. Inventarisatie (overzicht )
3. Actieplan (aan de slag!)
Het Geldplan is een praktisch en toegankelijk tool waarmee u deskundig voor èn met de hulpvrager de voorwaarden schept om financieel uit de zorgen te komen èn (weer) financieel zelfredzaam te zijn. Bekijk hier het filmpje:

Still Animatie

Om het Geldplan te leren kennen biedt het Nibud de mogelijkheid aan een bijeenkomst te organiseren of om vrijwilligers een workshop te laten volgen. Meer hierover kunt u lezen op geldplanvoorvrijwilligers.nl.

naar alle berichten