Gepubliceerd op 27 juni 2019 10:27

Nibud-studiereis naar Dublin

27 juni 2019 - Van dinsdag 18 juni tot/met vrijdag 21 juni organiseerde het Nibud een 5e studiereis, dit keer naar Dublin. Medewerkers van verschillende organisaties en uiteenlopende expertise op het gebied van financieel gedrag namen deel aan de reis. Ook AnneMieke Sprenger van het LSTA was van de partij. 
Delany Aan Het Woord 768x576

Welk bezoek is je het meeste bijgebleven?
AnneMieke: “We bezochten de Nederlandse ambassadeur, die een tweeledig beeld schetste van Ierland. Enerzijds de stijgende economie, onder andere dankzij IT-bedrijven, en anderzijds een gebrek aan voldoende koop- en huurwoningen. Dublin alleen al heeft ruim 10.000 daklozen!”

Hoe worden mensen met financiële problemen in Ierland geholpen?
AnneMieke: “We brachten een bezoek aan de Money Advice an Budgetting Service. De medewerkers ondersteunen mensen met schulden via een telefonische helpdesk en persoonlijke begeleiding.
Hun verhalen bevestigden bij mij de noodzaak het gedachtegoed (en de oefeningen) van Sturen op Zelfsturing verder uit te dragen: zoals open vragen stellen, niet oordelen en de ander met respect benaderen.”

Een mooi programma en ook veel genetwerkt?
AnneMieke: “Ja, verder werden onder meer bezocht de Ierse Centrale Bank, de Insolvency Service of Ireland, een grote commerciële bank en twee hoogleraren die gedragsinzichten bekender maken bij beleidsmakers ten behoeve van beter beleid.
Het was een inspirerende reis, met enthousiaste sprekers en verrassende gesprekspartners in de bus, bij de maaltijden en de nazit.
Regelmatig van verschillende partners te horen wat zij doen en met hen van gedachten te wisselen blijkt goed voor het vergroten van ons handelingsperspectief.” 

Wilt u meer weten? Lees de blog over de studiereis van het Nibud.

naar alle berichten