Gepubliceerd op 31 mei 2018 15:14

Impressie conferentie Thuisadministratie Amsterdam

31 mei 2018 - Afgelopen woensdag 23 mei organiseerde het LSTA de conferentie Thuisadministratie Amsterdam. Onder leiding van de middagvoorzitters Astrid Philips (Hogeschool van Amsterdam/HvA, Team ED en COEVA/Coöperatieve Opleidingen voor Ervaringsdeskundigen in Armoede en sociale uitsluiting) en Karin Hanekroot (Vrijwilligersacademie Amsterdam) en met de informatie van Wonah de Koningh (namens LSTA), Cherida (ervaringsdeskundige) en Lineke Joanknecht (Eigen Plan), Roeland van Geuns (HvA) en namens de Maatschappelijke Dienstverlening in Amsterdam Dorothea van der Veen (ABC Alliantie West/Combiwel), werd het een boeiende middag voor de meer dan 60 deelnemers van 30 verschillende organisaties.

Img 20180524 Wa0001          

Img 20180524 Wa0005

Foto boven spreker Roeland van Geuns, foto onder de twee voorzitters (Astrid links en Karin rechts), Cherida (tweede van links) en Lineke van Eigen Plan (tweede van rechts).

Tijdens de pauze gingen de deelnemers in de binnentuin actief aan de slag om antwoord te geven op vier vragen:

• Wat werkt nu goed?
• Waar ligt de toekomst?
• Welke opgaven liggen er dan nog?
• “Dat” zou een hoop schelen in mijn werk!

Img 20180524 Wa0003

Deelnemers aan het werk tijdens de pauze.

De 'tafelsessies' leverden interessante antwoorden op. Zo gaven deelnemers aan dat de aanwezigheid in de wijken én de inzet van vrijwilligers, ter ondersteuning van hulpvragers, goed werkt. Wat de aanwezigen een hoop zou schelen in hun werk is het efficiënter maken van de administratie, omdat daar nu veel tijd in zit. Overige input en een samenvatting van de dag volgt binnenkort in het verslag. Was u als Amsterdamse hulpverlener, vrijwilliger of ervaringsdeskundige niet aanwezig op de conferentie? En wilt u antwoord geven op bovengestelde vragen? Deel deze dan met het LSTA door ons een bericht te sturen.

'

naar alle berichten