Gepubliceerd op 25 juni 2019 10:10

Effectiviteit van vrijwilligers in de schuldhulpverlening

25 juni 2019 - Op 18 juni jl. organiseerden Saxion en de Universiteit Twente in Deventer de conferentie Effectiviteit van vrijwilligers in de schuldhulpverlening. Vrijwilligers zijn beslist van toegevoegde waarde! Jansje van Middendorp van het LSTA was keynote speaker.
Presentatie Van Middendorp 3

Lees het interview/verslag 'Vrijwilligers in de schuldhulpverlening: goedkoper kunnen ze het niet maken, wel beter' op de website van Zorg+Welzijn.
In het artikel 'Hoe effectief zijn vrijwilligers in de schuldhulpverlening' wordt het onderzoek van Saxion en de Universiteit Twente beschreven.

Het LSTA doet vanaf 2016 onderzoek onder lokale organisaties met een dienst thuisadministratie, verspreid door Nederland. 10 lokale organisaties legden de nulmetingsvragenlijst aan het begin van de ondersteuning voor aan hulpvragers.
De resultaten hiervan zijn gepubliceerd in het rapport 'Schuldsituatie en kenmerken van hulpvragers Thuisadministratie' (oktober 2017).

5 (van de 10) lokale organisaties legden ook aan het eind van de ondersteuning een vragenlijst voor, aan zowel hulpvragers als vrijwilligers. Het onderzoeksrapport van Jansje van Middendorp naar de resultaten zal eind van het jaar worden verspreid.
In dit rapport zal aandacht worden besteed aan: de diversiteit van vrijwilligers en hun aanpak; uitval van hulpvragers gedurende de ondersteuning en de verandering in financiƫle situatie, financieel gedrag en vertrouwen in eigen financiƫle kunnen, tijdens de ondersteuning door een vrijwilliger thuisadministratie.

naar alle berichten