Gepubliceerd op 15 oktober 2019 12:03

Artikel 'Ernst van financiële problemen' en Sociologie Magazine

15 oktober 2019 - In het Tijdschrift voor sociale wetenschappen 'Mens en Maatschappij' verscheen het artikel 'Ernst van financiële problemen. De rol van financiële kennis en vaardigheden, financieel gedrag, vertrouwen in financiële vaardigheden en motivatie van cliënten ‘Thuisadministratie’ van Jansje van Middendorp, Maurice Gesthuizen en Roeland van Geuns.

Uit het artikel komt naar voren dat met name ongezond financieel gedrag en een lager niveau van vertrouwen in eigen financiële vaardigheden verband houden met ernstigere financiële problemen. Vrijwilligers zouden zich niet alleen moeten richten op het verbeteren van financiële kennis en competenties, maar ook op het bijdragen aan hogere niveaus van vertrouwen in de financiële vaardigheden en gezonder financieel gedrag van hulpvragers.

Het Sociologie Magazine van december 2019 heeft als thema 'Armoede'. Hille Hoogland scheef het artikel 'Tussen Schaamte en Vertrouwen' en Jansje van Middendorp het artikel 'Vrijwillige hulp bij financiële problemen'. 

Neem contact op als u de artikelen wilt ontvangen.

naar alle berichten