Headern
Links Trans

Nieuwsbrief Juni 2020

LSTA zoekt programmamanager!

Het LSTA is op zoek naar een programmamanager voor 24 uur in de week. Standplaats is ons kantoor aan de Herengracht 218 in Amsterdam. Lijkt het je leuk om in een klein, slagvaardig en innovatief team aan de slag te gaan? Bekijk de vacature, stuur door of reageer!Vrijwilligersinzet in coronatijd

De maatregelen vanuit de Rijksoverheid zijn inmiddels verruimd. Dit betekent dat huisbezoeken aan hulpvragers weer mogelijk zijn. Het is dan niet altijd makkelijk de 1,5 meter afstand te bewaren. Waar moet je opletten? Op basis van ontvangen reacties heeft het LSTA dit protocol geschreven. We zien het als een dynamisch document. Pak er als organisatie die elementen uit welke belangrijk voor je zijn.

Klik op lees meer voor een opsomming van verschillende organisaties die kennis en tools delen rondom thuisbezoeken in coronatijd. Lees meer...Video resultaten onderzoek thuisadministratie en 3 tips

Vier jaar geleden startte het LSTA een onderzoek naar de resultaten van thuisadministratie. Voor alle vrijwilligers thuisadministratie, die mensen met administratieve of financiële problemen ondersteunen, maakte het LSTA deze video. Onderzoeker Jansje van Middendorp geeft inzicht in de onderzoeksresultaten en tips aan vrijwilligers om de ondersteuning te verbeteren. Lees meer...Toolkit Gespreksvoering Laaggeletterden

Organisaties Schouders Eronder, Pharos, Stichting Lezen & Schrijven en Flatland hebben de handen ineen geslagen en hebben samen de Toolkit Gespreksvoering ontwikkeld. In de toolkit wordt gefocust op wordt gefocust op laaggeletterden binnen de schuldhulpverlening. Lees meer...NVVK start meldpunt ongewenste activiteiten deurwaarders & schuldeisers

De NVVK (vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren) biedt mensen met financiële zorgen hulp via haar leden. Het kan voorkomen dat hulpvragers ongewenste activiteiten ervaren van schuldeisers of deurwaarders. Hiertoe start de NVVK een meldpunt waar schuldhulpverleners ongewenste activiteiten van deurwaarders en schuldeisers kunnen deponeren. Via de website, waar een link staat naar hun infomail, kun je een ongewenste activiteit melden.LSTA verwelkomt Esther & Bouwen!

Met veel enthousiasme introduceren we onze nieuwe medewerker Esther Smeenk en onze nieuwe vrijwilliger Bouwen Mooldijk! Kom erachter wat de drijfveren van Esther en Bouwen zijn om werkzaam te zijn binnen het sociale domein, waarom ze juist graag het team van LSTA willen versterken en waar ze zich precies mee gaan bezig houden. Lees meer...  Overig nieuws en publicaties 

• Het LSTA publiceerde het inhoudelijk jaarverslag 2019. Ook de jaarrekening en accountantsverklaring zijn hier te vinden.

• Staatssecretaris Van Ark informeert met deze brief de Tweede Kamer over de voortgang van de Brede Schuldenaanpak.

 In deze rapportage van Schouders Eronder en Purpose worden de succes- en faalfactoren worden onderzocht in het stabilisatietraject. Lees hier de volledige publicatie.

• Op 16 juni 2020 vond de online Praktijkdag corona en vroegsignalering van Nibud plaats. Ruim 150 beleidsmedewerkers, vrijwilligers en branchegenoten woonden de presentaties bij van Arjan Vliegenthart, Martijn Schut, Maria Buur en Bas Schuurmans bij. Bekijk hier de volledige online bijeenkomst.

• In het interview met docent-onderzoeker Ben Boksebeld vertelt hij over zijn onderzoek naar de effectiviteit van vrijwilligers in de schuldhulpverlening. 

• Lees hier het blog op Sociaalweb 'Meer aandacht voor emoties in de publieke dienstverlening’ van Nadja Jungmann, gepubliceerd -op 2 juni 2020.

Valenta, branchevereniging voor participatie, begeleiding en veilige opvang, maakte een animatiefilm met ervaringsinterviews over schuldenproblematiek en oplossingen.

• Lees hier onze samenvatting over de online platformbijeenkomst van Wijzer in geldzaken -op 26 mei 2020- over wat we samen kunnen doen om financieel kwetsbaren te helpen. Vragen of informatie delen?

Heeft u vragen of opmerkingen, wilt u informatie delen op de website of in de nieuwsbrieven van het LSTA? Neem contact op!Agenda

14, 28 september en 5, 26 oktober 2020 - Training Sturen op Zelfsturing. Locatie: Amsterdam. (vol)

2, 9, 16, 30 november 2020 - Training Sturen op Zelfsturing. Locatie volgt.

25 november 2020 - Terugkomdag alle getrainde coördinatoren Sturen op Zelfsturing. Locatie volgt.

7, 14 december 2020 en 11, 18 januari 2021 - Training Sturen op Zelfsturing. Locatie volgt.

9, 16, 23 maart en 6 april 2021 - Training Sturen op Zelfsturing. Locatie volgt.

Klik hier als u de nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen Stuur door naar een geïnteresseerde
Trans
Trans
Neem contact op met het LSTA Volg LSTA op Twitter